De Plantage Meteren

Nieuwbouwwijk De Plantage ligt in het dorpje Meteren in de gemeente Geldermalsen, in het zuidwestelijke deel van de provincie Gelderland.

Bereikbaarheid

Je woont hier tussen rivier de Linge en de snelweg; tussen stad en platteland.

In de landelijke omgeving van de Betuwe kun je je hart ophalen aan fruitboomgaarden en al het moois wat de natuur te bieden heeft.

Mocht je wat meer zin hebben in reuring kun je zo de richting de stad.

Centraal in Nederland

Een deel van de 108 kilometer lange rivier de Linge loopt door de gemeente heen, ook de snelwegen A2 en A15 doorkruisen de gemeente. Geldermalsen grenst aan Tiel en Culemborg, een uitstapje naar een ander dorp is zo gepiept. En ook de stad Den Bosch is slechts 25 minuten van Geldermalsen verwijderd.

Het dorp in met bus of fiets

Op enkele minuten loopafstand vind je het busstation van het naastgelegen dorp Meteren. Pak hier de bus die je naar centrum Geldermalsen of het treinstation brengt. Het dorp zelf is ook prima te bereiken op de fiets. En vergeet niet de prachtige Betuwse omgeving die je met de fiets kunt ontdekken.

Het land in met auto of trein

Op weg naar werk, afspraak of dagje uit: je trekt de voordeur achter je dicht met de wetenschap dat je snel in Utrecht of Den Bosch bent. Bijvoorbeeld met de trein vanaf station Geldermalsen. De snelwegen A2 en A15 brengen je zo op je bestemming door het hele land.

Voorzieningen

Geldermalsen heeft veel te bieden, zeker ook voor jonge gezinnen. Basisscholen, een scholengemeenschap, cultuur, winkels, sportvoorzieningen en gezondheidszorg zijn volop in het dorp aanwezig.

Kindcentrum De Plantage

Een jonge wijk als De Plantage is al snel gevuld met nieuwe jonge bewoners. In Kindcentrum De Plantage kunnen kinderen van 2 tot 12 jaar opgroeien in een veilige omgeving. Peuterspeelzaal, basisschool en buitenschoolse opvang sluiten naadloos op elkaar aan. Worden de kinderen ouder, dan hoeven zijn voor het voortgezet onderwijs slechts een paar minuten naar Geldermalsen te fietsen.

Multifunctioneel centrum

Net buiten De Plantage vind je multifunctioneel centrum De Pluk met daarin allerlei zorgvoorzieningen - van huisarts en fysiotherapeut tot logopedist en thuiszorg -, een bibliotheek, grand café, filmtheater, vergaderruimtes, kinderopvang etc. Alles onder één dak; je hoeft de wijk - bijna - niet meer uit!

Winkels

Aan de rand van de wijk vind je een supermarkt voor de dagelijkse boodschappen. Geldermalsen zelf heeft een levendig dorpshart met tal van winkels zoals een warenhuis, drogisterij, modewinkels etc. Maar ook kleine boetiekjes en leuke restaurantjes vind je allemaal in het compacte centrum. Op vrijdag is er de gezellige ochtendmarkt met lekkere, leuke en mooie producten.

Sporten & verenigingen

In Geldermalsen kun je je sportieve hart ophalen. Leef je uit in het zwembad of de sportschool. Ben je een balsportliefhebber? Dan kun je terecht bij de hockeyclub, volleybalvereniging of één van de plaatselijke voetbalclubs. Ook voor muziek of toneel hoef je het dorp niet uit.

Jachthaven

Bijzonder aan Geldermalsen is dat het zijn eigen jachthaven heeft, gelegen aan de Linge. Met je eigen boot vaar je zo de 108 kilometer lange rivier op. Of huur een kano en peddel de Betuwe in. Het is natuurlijk ook prachtig om op een zomerse dag in de haven alle bootjes en jachten te bewonderen.

Landgoed Mariƫnwaerdt

Fiets via de dijk in 25 minuutjes naar Landgoed Mariënwaerdt. Geniet hier van de uitgestrekte natuur, de historische gebouwen en de heerlijke biologische landgoedproducten. Drink na een lange wandeling een glaasje landgoedsap en eet eens een kloostermopje.

Wonen midden in de Betuwse pracht, omringt door groen en water

De rivieren die door de Betuwe stromen, zoals de Linge, zorgen voor een uitgestrekt landschap met kilometerslange dijken. Tel daarbij op een achterland vol geurend fruit aan struiken en op stam; en je komt hier helemaal tot rust. De streek is vanouds bekend en geliefd om de vele kleurrijke fruitboomgaarden vol bloesems in het voorjaar, gevolgd door het zoete fruit in de zomer en appels en peren in het najaar. Verken de natuur per fiets of te voet, aan de hand van de vele mooie routes. Volg de Linge over de landelijke dijken en laat je overzetten door de diverse voet- en fietsveren.

Een splinternieuw huis, dat toch heel bekend en vertrouwd oogt

Geldermalsen is trots op haar cultuurhistorie. Dat zie je in de gehele nieuwbouwwijk De Plantage terug, steeds op een andere manier. De architectuur heeft iets Betuws, met kenmerken en stijlen die typisch zijn voor deze omgeving.