Uppmärk
T: +31 85 303 28 52
M: info@uppmark.nl

Faq

ALGEMEEN

Zodra de verhuur is gestart kun je online inschrijven voor de woning van jouw voorkeur. Je kunt het aanbod bekijken via het menu bovenaan de pagina. Kies voor de woningzoeker of voor het totaaloverzicht om de details van de woningen te bekijken. De inschrijfperiode bedraagt 2 weken, we verwachten medio oktober 2022 in verhuur te gaan. Hierna zullen wij de inschrijvingen in behandeling nemen en ontvang je bericht of wij je een woning kunnen toewijzen of niet.

De afbeeldingen zijn Artist Impressions. Bedoeld om je een indruk te geven van hoe een woning er uit kan zien. Het is niet per se een weergave van de door jou gekozen woning. De woningen worden kaal opgeleverd met een moderne badkamer, keuken en toilet. De indeling van de woning zie je op de plattegrond bij de woning.

Je bent vast erg nieuwsgierig hoe de woningen eruit komen te zien. Om je alvast een beeld te geven van het uiteindelijke resultaat, geven wij een impressie. Het gaat hierbij om zogenaamde Artist Impressions, de interpretatie van een digitaal artiest dus. Het is voorlopig niet mogelijk om de woning te bezichtigen, omdat de woningen op dit moment in aanbouw zijn. Je kunt natuurlijk wel even langs de locatie rijden, de woningen zijn zichtbaar vanaf de openbare weg.

Wij benadrukken dat je de woning accepteert en het huurcontract tekent vanaf de plattegrond. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de foto, plattegrond en advertentie.

De verwachte oplevering van de woningen is in november 2022. Vele professionals op de bouw zijn dagelijks bezig om deze mooie woningen op tijd op te kunnen leveren. Maar er kunnen onvoorziene omstandigheden zijn die de bouw vertragen. Hierbij kun je denken aan weersomstandigheden zoals harde wind of vorst, maar ook het aanleveren van afbouwmateriaal.

Wil je graag weten wanneer de verhuur start? Blijf dan op de hoogte via deze pagina en schrijf  je in voor onze nieuwsbrief! Dan mis je nooit meer een update en ben je er meteen bij zodra de verhuur van start gaat.

Toetsing en inkomen

Onze inkomensnorm is 4x de maandelijkse huur.

Gezien dit woning betreft in de middenhuur klasse wijzen wij bij voorkeur woningen toe aan kandidaten die onder een jaarinkomen van 2 x modaal zitten (€76.000,-). 

Huur je samen?

Het tweede inkomen kan voor 100% worden bijgeteld.

Ben je gepensioneerd?

Je hebt een vast aantoonbaar bruto maandinkomen van ca. 3,5 x de maandhuur.

Heb je een tijdelijke arbeidsoverenkomst of ben je zelfstandig ondernemer? In dat geval vragen wij je om een borgsom van 3 x de maandelijkse huur.

Wegens de extra risico’s die een garantstelling met zich meebrengt is dit helaas niet mogelijk. Het is van belang dat de huurder(s) zelf voldoen aan de inkomensrichtlijnen. Het inkomen van de eventuele partner telt hierbij voor 100% mee.

Omdat een huurcontract wordt aangegaan voor minimaal 1 jaar, is het belangrijk dat  je ook op langere termijn de huur kunt betalen. Daarom kunnen wij alleen rekening houden met inkomen uit een vast dienstverband (minimaal 12 maanden). Het is dus niet mogelijk om met een flexibel arbeidscontract een woning te huren.

Nee, voor deze woningen is niet het mogelijk om huurtoeslag te ontvangen.

INSCHRIJVEN

Je hoeft geen inschrijfkosten te betalen en er zijn/is geen bemiddelingskosten/courtage. Voor (of tijdens) het ondertekenen van de huurovereenkomst dient de eerste maand huur en de eventuele borg te zijn/worden overgemaakt via internetbankieren.

Je kunt via de button bovenaan de pagina de inschrijving starten. Hiermee maak je een eigen klantdossier aan. Binnen deze beveiligde digitale verhuuromgeving neem je vervolgens een aantal stappen om in aanmerking te komen voor een woning.

De woningen zijn bedoeld voor de middeninkomens. Dat betekent dat we voorrang zullen geven aan kandidaten met een inkomen tussen 1 en 2 keer modaal.

Aan de hand van de inkomenseis, woningvoorkeuren, beschikbaarheid, volledigheid van je dossier en finale credit check worden de woningen toegewezen aan de best passende kandidaat. Bij gelijkwaardige kandidaten op een woning, gaan wij een lotingsysteem toepassen.

Zodra de inschrijvingsperiode is gesloten, worden alle dossiers beoordeeld. Je ontvangt van ons nader bericht per e-mail of de woning voorlopig aan je is toegewezen. Mochten na deze eerste inschrijving nog woningen beschikbaar zijn, geldt vervolgens de volgorde van binnenkomst. Alleen compleet ingevulde inschrijfformulieren inclusief alle gevraagde bijlagen zullen in behandeling worden genomen.

HUREN

Het is helaas niet toegestaan om de woningen te huren met woningdelers. Er wordt enkel verhuurd aan alleenstaanden, samenwonenden en gezinnen.

Je huurt voor minimaal 1 jaar vanaf de ingangsdatum van de huurovereenkomst. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen per de eerste van de volgende maand. Daarbij geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Je trouwe viervoeter of gezellige kat neem je natuurlijk graag mee naar je nieuwe woning. Mits dit geen overlast veroorzaakt voor andere bewoners, is dit toegestaan. Zorg er dus voor dat je huisdier niet overmatig blaft of miauwt, niet ontsnapt uit de woning en geen schade veroorzaakt aan de woning.

De woning wordt behangklaar opgeleverd. Dat wil zeggen dat je zelf kunt kiezen of je de wanden saust (eerst voorbehandelen met een primer) of voorziet van (glasvlies)behang, beide is toegestaan.

Deuren en kozijnen mogen niet beschilderd worden. Maar let op, bij het verlaten van de woning dient de woning met witte wanden achtergelaten te worden.

KWALITEIT EN VOORZIENINGEN

Alle plafonds worden wit gespoten.

In de toiletruimte worden tegels aangebracht tot ca. 1.200 mm hoogte, daarboven zit spuitwerk. In de badkamer worden de wandtegels aangebracht tot het plafond.

De zolder is voorzien van houten bruine / groene dakplaten, deze mogen worden gewit.

Alle overige binnenwanden worden behangklaar opgeleverd.

Het is niet mogelijk om zelf een keuken en badkamer te kiezen.

 

De woning wordt voorzien van een prachtige witte hoekkeuken met een composiet blad en complete apparatuur. Dat wil zeggen een inductiekookplaat met 4 zones, koel- vriescombinatie en multifunctionele oven met magnetronfunctie, afzuigkap en vaatwasser. Er komt een RVS achterwand achter de kookplaat en een smetplint. De overige muren rondom de keuken dienen zelf te worden afgewerkt. Het advies is een afneembare verf te gebruiken.

 

De badkamer wordt volledig betegeld met witte 15 * 30 tegels op de wanden en 30 * 30 tegels op de vloer in antraciet grijs.  De badkamer heeft een inloopdouche, enkele wastafel, tweede toilet en een elektrische badkamer radiator.

 

Het toilet is voorzien van antraciet vloertegels en witte wandtegels.

De vloeren worden kaal opgeleverd. Je dient deze zelf te voorzien van een voor vloerverwarming geschikte vloerbedekking.

De woningen worden verwarmd door middel van vloerverwarming. Dat betekent dat een vloerafwerking zoals laminaat, tapijt of PVC niet teveel warmte weerstand mag geven. De richtlijnen zijn:

  • Vloeren los en zwevend van de wanden leggen
  • Vloeren niet verlijmen
  • Dunne ondervloer (folie) geschikt voor vloerverwarming gebruiken

Jouw woning is uitgerust met een duurzaam klimaatsysteem (BENG). Het systeem bestaat uit een lucht / water warmtepomp. Dit systeem voedt de vloerverwarming in je woning. Ook wordt hiermee het water in het voorraadvat verwarmd. Dit warme water wordt onder andere gebruikt voor het douchen. In de badkamer wordt een elektrische handdoek radiator aangebracht. Op de zolder komt een verwarmde slaapkamer middels elektrische radiator. Dit betekent dat de woningen niet zijn aangesloten op het gasnet.

De woningen worden voorzien van een WTW-systeem (warmte-terugwin-systeem).

De wasmachineaansluiting zit op zolder.

De tuinen worden voorzien van een schutting, een betegeld terras en een pad. De rest van de tuin bestaat uit teelaarde.